HTML

FuCk tHe sYsTEm

A blogban politikai kérdéseket fogok anarchista szemszögből elemezni, meg ami még eszembe jut.

Friss topikok

Linkblog

Mi a baj?

2007.02.27. 15:58 fts

A bemutatkozás után szeretném megosztani azt, hogy szerintem mi a gond a Rendszerrel. Véleményem szerint persze az egész, úgy ahogy van alapjában romlott, még saját ígéreteit sem teljesíti. Ma arányaiban nem hiszem, hogy nagyobb lenne a mobilitás, mint mondjuk egy feudális berendezkedésen belül. A Rendszer legitimációja a Társadalmi szerződés nevű rendkívül érdekes elméleten nyugszik, azonban nincs lehetőség ezt a szerződést nem megkötni.
A másik probléma az, hogy mindenféle gazdasdági, társadalmi és pszichológiai kényszerek között élünk, melyek többségére a világméretű túltermelés és túlfogyasztás korában semmi szükség nincsen. Egyszerűen értelmetlen, hogy milliárdokat költ a társadalom szemét termelésére, miközben a társadalom tagjainak alapvető szükségleteit figyelmen kívül hagyja.
Még egy fontos dolgot említek, aztán abbahagyom. Ez pedig az lenne, hogy a Rendszer nem képes a kiváltságos rétegek (globálisan pl. az internet-használók biztos, hogy ide tartoznak) számára sem biztosítani a szabadságot. A felső tízezer tagjai rendkívül kemény társasági szabályokat kell, hogy betartsanak és persze fél vagyonukat biztonságtechnikára kell, hogy költsék, de ez sem képes megszüntetni köreikben a "bűnözőktől' való félelmet.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika rendszer rendszerkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://futs.blog.hu/api/trackback/id/tr6340898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása